Pipo on herättänyt kiinnostusta siinä määrin, että päätin kirjoittaa ohjeen.

Lanka: Novita wool musta (pohjaväri) ja haluamasi kuvioväri, itse käytin vaaleanvihreää. Vaihtoehtoisena Novita Nalle. Pyörö- ja/tai sukkapuikot 3,5.

Ohjeessa kaksi kokoa, pienempi lapselle ja isompi aikuiselle. Isomman pipon määrät sulkeissa. Olen tehnyt pipoja kahdella eri tavalla, laitan molemmat ohjeet.

Versio 1:

Luo 104 (116) silmukkaa ja neulo 2o 2n joustinta 10 kerrosta. Tämän jälkeen 5 (10) kerrosta oikeaa (lisää isommassa koossa yksi silmukka ensimmäisellä oikealla kerroksella työhön!) ja 3 kerrosta nurjaa. Aloita kuvio kaavion mukaan. Mallikerta on 13s leveä ja toistuu 8 (9) kertaa.

356327.jpg

Neulo kuvio kaavion mukaan. Varo kiristämästä langanjuoksuja takapuolella liikaa ettei pipo kiristä ;-)

Kun kallot on neulottu, neulo seuraavasti:

3 kerrosta nurjaa,10 kerrosta oikeaa, 3 kerrosta nurjaa, 5 kerrosta oikeaa

ja kavenna näiden jälkeen seuraavasti:

Neulo koko kerros 2 silmukkaa yhteen, 2 kerrosta oikeaa, koko kerros 2 oikein yhteen, 2 kerrosta oikeaa, koko kerros 2 oikein yhteen, vedä lanka läpi lopuista silmukoista ja päättele.

Versio 2:

Luo 104 silmukkaa, neulo 2o 2n joustinta 15 kerrosta. Neulo 2 kerrosta oikeaa ja aloita kuviot. Kuvioiden jälkeen 2 kerrosta oikeaa, 5 kerrosta 2o 2n joustinta ja taas oikeaa kunnes pipon korkeus (lapselle) on n.15cm. Kavenna seuraavasti:

Neulo 2 oikein yhteen kahdeksan silmukan välein, 2 kerrosta oikeaa, 2 yhteen seitsemän silmukan välein ja 2 kerrosta oikeaa jne. Jatka samoin, mutta kun kavennukset ovat viiden silmukan välein, neulo vain yksi kerros oikeaa väleihin. Ja kun kavennukset ovat kahden silmukan välein, neulo seuraavat kavennukset samaan pötköön ilman välikerroksia. Neulo viimeinen kavennuskerros 2 oikein yhteen ilman välejä,vedä lanka läpi lopuista silmukoista ja päättele.


(ikinä en ole ohjetta kirjoittanut, ja sen kyllä huomaa.. kiljukaa jos joku on ihan hepreaa)