Ostin Kotiväkeä kerän verran ja yritin neuloa siitä pipoja pojille. Tulos: ensimmäinen versio väärän mallinen ja ihan liian iso kenen tahansa päähän. Toinen versio paremman mallinen, mutta liian pieni jopa puolivuotiaalle vauvalle.. Eli ei ole meikäläisen hommaa pipojen teko.

Neuloinpa sitten kaverin tytölle huivin päähän. Ei tullut mitattua mokomaa, mutta Kotiväki on lanka, puikot nro 3 ja 11 kuvion verran neuloin. Virkkasin ketjusilmukoilla siihen narut joilla huivin saa kivasti niskaan kiinni, ja lisäsin vähän "tyttömäisyyttä" hapsujen muodossa kun väri ei ehkä ole ihan kaikista tyttömäisin.

107951.jpg

Serkkutyttö (10v) kysyi miten kännykkäpussi tehdään, joten piti neuloa sellainenkin sitten kokeeksi. Eipä ole tullut moista tehtyä, joten heitin ihan omasta päästä jonkinlaisen vaan ja neuloin ensimmäisen ainaoikeaa malliksi tytölle. Siitä tuli vähän hassu, mutta eiköhän aja asiansa edes mallina.

Toisen mokoman neuloin itselleni, koska kesäaikaan vaatteissani harvemmin on taskuja. Neuloin Säästökerä-langasta (Kotiväkeä vähän paksumpaa puuvillalankaa) 3,5-puikoilla pussukan, johon sopii kännykkä ja vähän rahaa. Malli ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta kyllä siinä on känny ja rahat pari päivää jo mukana kulkeneet. Pintaneule yhdestä villatakkiohjeesta (sarjassamme purettu ja unohdettu projekti).

Tytärpuoli vilkaisi edellistä pussukkaa kerran ja sanoi tahtovansa samanlaisen. Sanoin, että kyllä voin tehdä, mutta neiti menee lankalaatikosta etsimään paksumpaa lankaa. Meikäläisen hermot eivät kestä mokomaa ohuella langalla näpertämistä kovinkaan montaa työtä putkeen. Joten viimeinen pussi on neulottu samaan tyyliin kuin toinen, lankana joku 7veljestä paksumpi omituinen mikälie (joita mulla on laatikot väärällään) ja puikot nro 4.

107955.jpg